Overstap van Nikon D3200 naar Olympus OM-D E-M10 Mark ii

Het is een hele mond vol m’n¬†nieuwe Olympus OM-D E-M10 Mark ii ūüôā
Ik heb deze camera onlangs aangeschaft omdat ik op zoek was naar iets lichters dan m’n Nikon D3200 met sigma 17-50 F2.8 & Nikon 55-200 VR Objectief.
Hoewel ik redelijk tevreden was met de D3200, merkte ik dat ik hem steeds vaker thuis liet liggen, gewoon omdat overal een tas van +/- 6kg mee naartoe zeulen niet praktisch is (en ook de camera om je nek dragen wordt zwaar, hier kwam ik achter toen ik in de bergen aan het wandelen was..

Na veel speurwerk was m’n oog gevallen op deze Olympus camera, met een vintage look (ik heb ook z’n oude voorganger nog staan de OM2N:

Olympus OM-D E-M10 Mark ii & Olympus OM2-N

 

Ik heb de olympus OM-D EM10 Mk ii aangeschaft met de 14-42 kitlens, en een 40-150mm telezoom lens, de camera is lekker compact, en met de 14-42 past hij eenvoudig in m’n jaszak.

Een nadeel t.o.v. de D3200 zou de megapixel count kunnen zijn, 16MP ipv 24, maar naar mijn idee¬†zal je dit verschil pas echt gaan zien als je de foto’s op een bus wilt gaan laten printen..¬†voor foto’s op canvas, in een lijst is dit formaat meer dan voldoende.

Naast het compactere formaat komt deze olympus met een hoop voordelen t.o.v. de D3200

  • HDR Foto’s maken
  • Bracketing (Focus bracketing, iso bracketing, EV Bracketing)
  • Timelapses¬†maken (Reeks foto’s om in camera tot video te laten converteren, of achteraf in een videoprogramma zoals¬†http://lrtimelapse.com
  • Bijna alle¬†knoppen zijn volledig configureerbaar, om zo je eigen instellingen met √©√©n druk op te knop te vinden (en hier kan je een 5tal sets van opslaan, bijv voor nachtfotografie andere opties onder de knoppen als bij dag of portret etc..)

Leave a Reply

Your email address will not be published.