Poging tot sterrenfotografie bij een heldere maan nacht

Gisteren was het een mooie avond om sterren te fotograferen, het was bijna volle maan, en het leek me een goed idee om terug te keren naar de plek waar ik een week of 4 geleden niet het resultaat kreeg dat ik voor ogen had, de plompe toren in Haamstede (zie onderstaande foto)

DSC_0028

 

(18mm, 15sec belichting met een F3.5 diafragma en Iso 800)

De sterrenhemel is prachtig, maar de plompe toren is helaas amper te herkennen doordat er geen licht op valt. Ik had toen ook nog geen externe flitser, maar ik denk niet dat deze de complete toren zou kunnen verlichten.
Na deze foto kwamen de wolken snel binnenrollen, dus besloot ik een andere keer terug te komen als de omstandigheden beter waren.

4 weken later ben ik terug gegaan en heb ik wat mooie plaatjes kunnen schieten, het was windstil, en er was niemand te bekennen.
Een prachtige locatie om sterren te kijken en foto’s te maken.

DSC_0093

DSC_0065-bewerkt

Leave a Reply

Your email address will not be published.